Thursday, December 24, 2009

Hehe............

A gift from lovely hubby....

.....Bukit Damar Wedz....


Alhamdulillah...

Hr ni keputusan PMR seluruh Malaysia di umumkan. Alhamdulillah ade 2 org dapt 9A..
8A - 6 orang, 7A - 3 orang...
Tahniah dan terus berusaha utk lebih berjaya...

Wednesday, December 16, 2009

Monday, December 7, 2009

?????

Urghhhh bersawang sudah blog aku nie..
Lately ni so busy, mcm2 bende happen dgn temuduga staff, temuduga pelajar lg..
This wedn i will go hohoho balik kampung, hati girang!

Tuesday, December 1, 2009

Little Gift 4 Big Kiss

It's his day..
26 Nov
Hepy Bezday My Dear Husband!

Sunday, November 22, 2009

::Aku Tidak Bersendirian::

Tuhanku, kpd siapa aku mahu mengadu,sekiranya bukan kepadaMu
Aku tenang bila dekat dgnMu
PadaMu aku meminta kekuatan, ketika seluruh daya seperti dicabut daripada tubuh..
Pesan Rasulullah SAW
"Berdoalah kepada Allah dan kalian (harus) yakin yg doa itu dikabulkan"
Aku berdoa sesungguh-sungguhnya
Tetapi mengapa tidak ada tanda-tanda doaku akan dikabulkan?
"Sesungguhnya Jibrail diberi tugas bagi menguruskan segala keperluan anak Adam.
Sekiranya seorang hamba yg kafir berdoa, Allah berkata kpd Jibrail
Hai Jibrail, tunaikanlah keperluannya.
Sesungguhnya Aku tidak suka mendengar permintaannya.
Dan sekiranya seorang hamba mukmin berdoa,
Wahai Jibrail, jgn kau tunaikan dahulu keperluannya
kerana Aku suka mendengar permohonannya"
Menitis air mataku tatkala mendengar
Doa suamiku di atas sejadah
Sesungguhnya aku amat yakin Ya Allah
Jika ini yg terbaik untk hambaMu ini
Maka kami sebagai hamba
Redha dgn ketentuan ini...
Aku percaya
Dalam sukar, ada yg ingin dikatakanNya
"Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya.
Wahai Tuhan kami! janganlah Engkau mengirakan kami salah sekiranya kami lupa ataupun kami tersalah.
Wahai Tuhan kami janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang Engkau bebankan kepada orang-orang terdahulu daripada kami.
Wahai Tuhan kami janganlah Engaku pikulkan kepada kami apa yg kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkan dosa kami dan berilah rahmat kepada kami.
Engkaulah Penolong kami, oleh itu tolonglah kami mencapai kemenangan pada kaum-kaum yang kafir."
Aku bersyukur dengan segala nikmat yg Engkau kurniakan..
Hanya Kau yg lebih mengetahui
Tatkala bersamaMu
Jiwaku tenang
Setenang-tenangnya

Di Dunia Ada Syurga

Tuhanku... Bersamamu Tidak Ada Jalan Buntu

Denganmu Tuhan, berat terasa ringan
Denganmu Tuhan, aku punya harapan
Engkau yang memungkinkan kemustahilan
Engkaulah jua yang menciptakan keajaiban

“Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku, (jawablah) yang aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila dia memohon kepadaKu, hendaklah mereka memenuhi segala perintahKu, supaya mereka selalu berada dalam kebenaran"
(Al Baqarah, 186)
Allah, Engkau tahu betapa bertatihnya aku dalam meniti jalan ke syurgaMu
Betapa banyak peluang kebaikan yang ku abaikan
Maafkan aku ya Allah kerana meski berlalu usia dalam bilangan yg banyak..
masih sedikit rasa syukurku kepadamu

Tuesday, November 17, 2009

Update...

Me & family go to sg.tua as Rombongan Pengantin Lelaki.. d'groom tu my uncle. susah gak la nk sg tua tue coz signage die kecik jer.. kitorg smpi terlepas ke ulu yam! to uncle "Selamat Pengantin Baru"Dlm kete. on d way to Bride House... sempat lg adik aku yg sorang ni buat make over! huhu B4 my family blk to my home town, gi mkn2 at Satay Kajang Haji Samuri

p/s: hr ahad sgt la keletihan.. mlm tue about kol 3pg gi puduraya amek my beloved bro! isnin pg terus keje ngan 'big eyes' n mengantok giler!








Wednesday, November 11, 2009

::d'only one::


26 nov is d'only one punyer bezday..
untill now dnt hv any idea nk bg ape!!
kengkawan please help me..
any suggestion please!!
thanks

::Melantak Time::

Smlm gi jamuan class bdk2 form 2. Antara menunya seperti di dlm gmbr : Domino's pizza, lasagnia, ade rona roni makaroni, ayam goreng and so on... Kenyang sesangat! Thanks yer.. Next year jgn lupa jemput lg..
Crew2 yg terlibat...

Friday, November 6, 2009

::kawan::

kawan tu bkn mcm main FUTSAL.
Mula-mula kejar.. dah dapat sepak...

kawan tu bkn mcm main SKATE.
Mula-mula gosok..lepas tu pijak....

kawan tu bkn mcm main RAGBI.
Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..

kawan tu bknnya mcm PAMPERS...
dah pakai, buang..

kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS.
Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.

kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah
takde..hujan gerimis baru muncul..

kawan tu bkn mcm KERETA.
Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..

kawan tu bkn mcm CHIPSMORE..
kejap ade kejap takde..

kawan tu bkn mcm BANK.
Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik.

lagi.....kawan tu mcm ape ye????
Walau ape pun tanggapan org tentang kawan..
bagi saya, kawan tu penting.
Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya.
Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan

berbincang tentang pelbagai perkara.
Yang penting,

seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya.. :)
he...he..he

Tuesday, November 3, 2009

'Rojak' week.

Shikin, ni mane?
Shikin, ni xde..
Shikin, kenapa bla bla bla?
Shikin, tlg boleh?
Shikinnnnnnnnnnnnnnnnnn

Adoh! Aku tau name aku sedap & senang utk di panggil.. Tp xpyh la syik seru name aku jer.. Letih doh.. Tp nk wat camner this week aku jer la yg ade kt office ni. Office mate cuti blk kpg. Ada hal yg xdpt dielakkan.. Klau camni la hr2 bley mati kering aku.. Huhu. but, xbley nk blame mereka2 semua. Diorg just menjlnkn tugas masing2. w/pun kdg2 rs tension tp kenelah ikhlaskan hati.. Bila hati aku rs ikhlas & tenang, insyaAllah semua yg aku buat berjln lancar.. Hr ni mgkin makin bertambah rojak [serabut/kucar-kacir] coz org audit nk dtg.. Mmg semua dokumen dh ade tp dot dot dot... Mampus la aku hr ni. Dihujani pelbagai persoalan yg akn ku tibai jawpannya.. Officemate aku kate klau dia tanya bnyk2 ckp jer xde. Sroh je dia bg advise byk2.. Huhu

Friday, October 30, 2009

::Its Rainy Day::

Every evening is rainy day
Im stuck at office
Starving
Huargghhh

Wednesday, October 28, 2009

Fuyooo.. [kene ke tittle nie] huhu

Minggu ni agak buzy skit coz dh msk mode exam week. So kene prepare bnyk bende.. Pening kepala aku! So, ptg smlm after keje decide utk gi mkn cendol & rojak kat Wahab Cendol The Best Cendol In Town. Gile bnyk cendol tue naik senak perut kitorg nk hbskan.. Tp mmg sedap la. Cendol special semangkuk RM 4.50.. Blk rumah tgk pos box ade surat nama aku.. Besar tue envelope dia. Aku pun dgn xsbrnyer terus buka.. Guess what????Tadaaa.. Ini adalah invitation card. Walimatul Urus Norhidayati & Norullah..

Pink colour!! InsyaAllah kami sampai..

Friday, October 23, 2009

:: AktiViti di Ptg Jumaat ::

Sari Berita Penting
23 Oktober 2009 jam 3.ooptg di Makmal sains. Didapati seekor tikus telah di bedah oleh sekumpulan pelajar. Berikut adalah bukti-bukti pembedahan. Sekian, saya melaporkan dari balai berita tv????.. Huhu




Thursday, October 22, 2009

Iklan Jawatan Kosong

Kepada sesiapa yang berminat bolehlah datang untuk temuduga pada masa & tarikh yg di tetapkan. Actually vacancy nie kt tmpt kerja aku sekarang.. Untuk pekerja sepenuh masa antara benefit yg ada :- KWSP, SOCSO, medical, insurans dll

Wednesday, October 21, 2009

::Lemah::


Begitu berat dugaan yg Kau berikan pada kami insan yg lemah ini Ya Allah

Tak tertanggung rasanya Ya Allah

Sebagai hambaMu kami pasrah

Kau kuatkan lah iman kami

Tabahkanlah hati kami

Berikanlah kami kekuatan mengharungi badai ini

Sesungguhnya kami tahu Ya Allah

Kau tidak akan menguji hambaMu jika hambaMu tidak mampu

Monday, October 19, 2009

..::Makan-makan at My home::..

Menu :-
1. Spaghetti Bolognaise
2. Roti Jala
3. Fruit Cocktail
4. Puding Mangga Nata De Coco

Sekitar jamuan hari raya pd Sabtu 17 Oktober 2009
very happy coz semuanye licin hingga menjilat jari! siap kene masak lg sekali kuah spaghetti & kari roti jala.. B4 mkn2 wat doa selamat skit by bdk2 IQKL.

:: Dugaan::

Last Friday, otw nk balik rumah around 5pm kat Duke tetiba motor rasa goyang-goyang & terbabas. Hampir seluruh kudrat kitorg cube utk menstabilkan motor b4 stop. Seb baik xlaju sgt. Bile dh berhenti tgk2 blk sebiji treller pnjg! Alhamdulillah sempat mengelak.. Check2 rupenye tayar pancit! Adoh dugaan btol.. Dh la kt tgh2 highway. Nk tak nk terpaksa menolak.. Time tue perasaan aku Tuhan saje la yg tau betapa cuaknya coz kereta semua laju2, Bayangkan lah berjln di tepi highway.. Dh la dgn cuaca yg sememangnya nk hujan.Jauh gak la menapak about 1.5-2km utk smpi kedai motor. Motor tu pancit di antara persimpangan utk ke gombak & setiawangsa. Husband tanya nk g mane yer? Dua2 jln pun bley. Finally we decide to Setiawangsa coz probability kedai motor kt situ lg tinggi. Betapa adventuresnya utk menapak coz nk cross jln ke setiawangsa. Tgh2 menolak tu tetiba peronda duke dtg tanya knp.. "sy pggl yg lain yer utk tlg" but we decide utk terus menapak je coz dh xjauh sgt.. Tq to duke. Sgt pantas memberi bantuan!
Sesampai kat kedai motor setapak tgk2 ade paku daa. Besar gile paku tu! Tyr motor ni tiubless. Ikut2 bley gune lg tp di sebabkan tyr tu pun dh nk botak so tukar je la tayar baru.

Tapi kitorg bersyukur sgt coz xde ape2 yg terjadi.. Alhamdulillah semuanya selamat.

Thursday, October 15, 2009

WhAt TheY HaVe?

They have a BIG
They have a GOOD

They have a LOT OF

They have a BEAUTIFUL


They have a CUTE & BRILLIANT


THEY HAVE EVERYTHING...

Me???

Tuesday, October 13, 2009

C.I.N.T.A


Satu Ketentuan!

Hari Kelahiranku
25 Mei 1985 = 5 Ramadhan 1405 = Sabtu
Hari Kelahiran Suamiku
26 November 1977 = 14 ZulHijjah 1397 = Sabtu
Hari Ijab & Kabul
15 Mac 2008 = 7 RabiulAwwal 1429 = Sabtu

7 Rahsia Di Sisi Allah S.W.T

dlm seminggu 7 hari,
berbagai nikmat telah di beri,
cubalah lihat,renung dan dikaji,
agar faham dan tahu mensyukuri,

hari ahad yg kita cuti,
hari dicipta bintang dan bumi,
7 lautan dan 7 api,
7 neraka yg telah pasti,

hari isnin juga berseri,
lahir rasul,penghulu nabi,
hari jibrail turun menemui,
membawa wahyu rabbul izzati,

betapa pula dihari selasa,
wafatnya nabi zakaria dan nabi yahya,
meninggal habil putera adam a.s tercinta,
juga asiah isteri firaun durjana,

hari rabu hari kehancuran,
qarun,firaun dan namruz bin kan'an,
kaum hud,kaum salleh dan sekelian,
sebagai tanda murkanya Allah,

Hari khamis ramai berhijrah,
masuk rasulullah kekota mekah,
nabi yaakub a.s juga musa nabi Allah,
datang ke mesir menyambung dakwah,

hari jumaat pernikahan adam dan hawa,
nabi yusuf a.s dengan zulaikha,
saidina ali dengan fatimah yang mulia,
juga nabi sulaiman a.s dengan ratu balqis yang kaya,
jangan di lupa kiamat di hari yang sama,
itulah tanda hancurnya mayapada,

hari sabtu berlakunya tipu daya,
kaum nuh kepada nabinya,
firaun kepada musa,
juga yahudi kepada isa,
mungkin peringatan kepada kita,
agar lebih waspada urusan di dunia.

Monday, October 12, 2009

So blueee!

Pejam celik-pejam celik, dh nk smpi penghujung syawal! This week adelah mggu terakhir..Alhamdulillah thn ni bnyk gak la ziarah kulaan.. Last weekend my uncle wat open house at desa tasik sg besi. B4 go, sempat la we ouls berposing dgn baju raya masing2.. Huhu we looks so blueeeeee..
Surprise... Cantik tak? Cantik tak? (pinjam kata2 eric leong!) Hot & Stylist!



Thursday, October 8, 2009

::Bukan Cinta Biasa::

Begitu banyak cerita
Ada suka ada duka
Cinta yang inginku tulis
Bukanlah cinta biasa

Dua keyakinan beza
Masalah pun tak sama
Ku tak ingin dia ragu
Mengapa mereka selalu bertanya

Cintaku bukan diatas kertas
Cintaku getaran yang sama
Tak perlu dipaksa
Tak perlu dicari
Kerna kuyakin ada jawabnya oh...
Andai ku bisa merubah semua
Hingga tiada orang terluka
Tapi tak mungkin
Ku tak berdaya
Hanya yakin menunggu jawapnya

Janji terikat setia
Masa merubah segala
Mungkin dia kan berlalu
Ku tak mahu mereka tertawa

Diriku hanya insan biasa
Miliki naluri yang sama
Tak ingin berpaling
Tak ingin berganti
Jiwa ku sering saja berkata

Andai ku mampu ulang semula
Ku pasti tiada yang curiga
Kasih kan hadir tiada terduga
Hanya yakin menunggu jawapan


"Bukan Cinta Biasa by Siti Nur Haliza" is me & my husband officially song time couple dulu2.. Year 2003 i hv meet him,Time tue i still study at Matriculation at N9. First time jumpe he come to N9. Betapa berdebarnye hanya Tuhan yg tahu.. We ouls seeing each others after 2,3 months being phone friend! He came from KL with newspaper & kfc. i xmkn pun kfc tue. Berdebar sgt! Nk mkn pun xlalu w/pun kfc tue amatlah mengiurkan! Dia mkn sorang2. Sambil dia mkn, i read newspaper. Tersgtlah ketaranyer i menggeletar! Even my frenz dr dlm bilik pun bley nmpk yg newspaper tue terketar2. Kelakar betul time tue! After that we ouls keep seeing each others & asyik bergayut! The song always berkumandang di radio when he call me tak kira siang atau malam. Time tue lagu ni tgh glamour! So, we decide to declare the song as our song.. We officially couple on 02 July 2003.. Alhamdulillah now almost 6 years we been together. Hope untill ends of life.. InsyaAllah.

Wednesday, October 7, 2009

Hafiz & Hafizah

video

Semoga anak-anak ini terus diberi kekuatan bagi meneruskan misi mereka utk menjadi hafiz & hafizah yang berpendidikan tinggi. InsyaAllah

Clip ini, aku wat khas utk majlis Ihtifal SMT IQKL pd 18 April yg lalu..

Tuesday, October 6, 2009