Tuesday, December 27, 2011

harris & kuala lumpur


“Yeaaaa.. akhirnya harris sampai jugak.. dah lama nak pergi”
Tue ayat yg keluar bila sampai klcc.. actually dia mmg dah lama sgt teringin nak ke sana.. dh bertahun2.. dulu2 dia panggil klcc tue DUA.. setiap kali nmpk jer.. 
“kak yong, harris nak pergi dua tue.. “
Pagie  sabtu tu sy, suami, fitri , ayus, harris menuju ke destinasi dgn perkhidmatan Putra-LRT.. punya la lama x naik…. Almost a year.. baru tau skrg dh pakai token.. sungguh ketinggalan sy ni! Harris excited sgt.. adik sy yg ini sgt suka bercakap.. sampai x terlayan & kdg2 sakit kepala jadinya..


Sampai je klcc dia cakap ni je ke?? Maybe dia igt klcc tue tempat2 main kot.. sungguh bosan bila dia hanya melihat yg klcc tu hanya la shopping kompleks.. kesian harris.. so we decided nak pergi petrosains.. Unfortunately, sgt la ramai yg Q.. tup tetiba sy nampak.. pameran petronas smart street.. ape lagi kona tang situ la.. masuk percuma ye! fuhh jimat duit! Bukan kedekut tp rasa sgt x berbaloi byr mahal2 tp ramai org.. ape je yg kita boleh buat?? Mesti berebut2.. sungguh x suka… Alhamdulillah harris suka!!! Main point kitaorg nak seronok kan dia jer… hihi… about smart street will story later..



Wednesday, December 14, 2011

kerja & tanggungjawab ku...

harapanku musnah.. after solat maghrib still sama.. system error.. what should i do??? go back home or stay?? fikir punye fikir.. finally i do this!


extract the data manually as a preparation for tomorrow.. walaupun sebenarnya saya sgt2 letih.. but have to! i should done before January 2012.. its not easy for me to force myself.. kena kuatkan mental & fizikal.. cekalkan hati.. bayangkan mengadap komputer from 7.45am until 9.00pm.. sungguh sakit badan & mata ye kawan2.. 

ini TEMAN SETIA sy... setia menunggu saya.. he's been waiting me from +- 6pm sambil berfacebook... tq my dear! love u so much..

error report!

adeihh 
tgh sedap2 key in 
system error plak!
dia suruh berenti 
solat maghrib dulu la tue..
hopefully lepas solat
system ok!!

Tuesday, December 13, 2011

recent update

merajinkan diri update blog
sambil menonton "Winter Sonata"
sementara menunggu waktu bekerja 8.45pg

only few weeks
it will be d end of 2011
& the beginning of 2012

terlalu pantas rasanya masa berlalu
next year will be 27 years old
oh nooo...
semakin tua
but life begin at 40
right??? haha

biasanya time hujung2 tahun ni
ramai yg akan update
azam tahun baru
apa yg dah tercapai
and holiday...
betul tak?

banyak lagi rasanya yg tak tercapai
tapi alhamdulillah
banyak jugak yang dah tercapai..
insyaAllah next year
we will moved on
to the new environment
will story later ok!
bye.. bye..

Thursday, December 8, 2011

services currently not available

disaat aku menaip
dirumah berseorangan..
gelap di sekeliling alam
angin bertiup kencang
senyap
hanya kipas & tv kedengaran
bertemankan cahaya komputer riba
hujan lebat.....
services currently not available
pesanan dari astro


p/s : sy EL hari ni.. kesakitan perut & pinggang yg amat sangat... mungkin akibat terlalu lama duduk mengadap PC tanpa membuat sebarang exercise!

Wednesday, November 30, 2011

sakit kepala

sejak kebelakangan ni
kesihatan sy x berapa elok
selalu sakit kepala
ikut kan hati nak cuti jer
tp kerja belambak..

aku mohon padaMu Ya Allah
agar Kau berikan aku 
kesihatan yg baik
utk laksanakan tanggungjawab ku...
Amin..

Tuesday, November 29, 2011

suamiku...

dedikasi untuk suami tercinta
sempena ulangtahun kelahirannya 
26 november 2011

Ya Allah
sesungguhnya aku bersyukur 
KAU kurniakan dia sebagai suami aku
semoga KAU panjangkan umurnya
agar kami dapat bersama
beribadah kepadaMu
murahkanlah rezeki kami
sesungguhnya hanya padaMu kami meminta2
Ya Allah
berikanlah kami zuriat
yang cukup sifatnya 
cukup sihatnya
yang soleh & solehah
Ya Allah
KAU lembutkan lah hati kami
agar aku & suamiku
tidak lalai 
sentiasa menjaga solat...
Semoga Allah mencucuri rahmat 
dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad 
dan ke atas seluruh keluarga 
dan sahabat-sahabat baginda
Dan segala puji itu tertentu bagi Allah
Tuhan pentadbir seluruh alam

Tuesday, November 22, 2011

sakit mental

hari ni sy sgt depresss..
sebabnya biarla di rahsia kan
untuk kebaikan bersama...
hasilnya??
saya halfday..
di sebabkan kedepresan sy akhirnya
suami pun halfday
demi untuk sy..
thanks syg!
love u xoxo..
kami pergi jln2 kat wangsa walk
makan2.. window shopping..
xde la window sgt..dia grab sepasang adidas!
skrg baru je lepas 
buat kacang atom..
kacang fav my love..
selamat berkacang yer suami ku..
haha..


p/s : Malaysia menang bola SEA GAMES 2011.. gold medal.. congrat!

Sunday, November 20, 2011

Friday, November 18, 2011

update

punyala lama kan x update
sampai password pun lupa
huhu
3x masuk tue...
skrg ni mmg sgt2 busy
mana nak key in data for KPT
mana nak handle 
student registration

ehh x sempat la nk tulis byk2
nanti smbg..
bye

Wednesday, November 9, 2011

rezeki....

1st time join give away
alhamdulillah menang...
rezeki....


sj2 je gatal tgn join
lepas tgk syima emi post kat wall dia..
dia sgt rajin join GA ni 
bnyk gak la yg dia join & menang..
terima kasih bnyk2 ye my frenz..


special thanks to MVogue
coz buat GA ni...
i love it!
---------------------------------sbg kenang kenangan [the GA] --------------------------------



This 18K Gold Plated bracelet has been long kept in my jewellery box but still in tiptop condition sebab cuma pakai sekali je. Now, I'm giving it out to one lucky fan.

How? It's easy.

1) You must first be a fan of this page.
2) Share this photo on your wall.
3) Don't forget to tag MVogue, ya.
4) Once MVogue reaches 444 fans, I'm going to post a simple status, '444', and the 4th commentor who completed the first 3 steps will be the winner. 

Sunday, November 6, 2011

harapanku...



Selamat Hari Raya EidulAdha..
Semoga Allah panjangkan umur sy..
Umur suami sy..
umur ibu sy
umur ayah sy
agar kami dapat
berada di Rumah Mu Ya Allah
menjadi tetamu Mu
menjalani ibadah haji & umrah
di kota suci
Makkah Al-Mukarramah...
Semoga Allah beri kami kesempatan..
Amin Ya Rabbal Alamin

Thursday, November 3, 2011

kesopanan & kesusilaan

mencuri beberapa minit waktu OT..
dah geram sangat..
sungguh "sopan" perempuan itu
belagak betul
kalau takat kerja company cabuk
xyah la nak belagak2 yer..
ko ingat ko kebal ke??
kita semua sama je 
makan GAJI
di manakah letaknya adab sopan 
seorang perempuan Melayu??

Wednesday, November 2, 2011

ke Melaka

cont entry ke Melaka
ada org tue cakap awat xde gmbr dia??
yg ada pun gmbr cipi2 jer..
nah ambik
sebesar2 alam sy post..
huhu...


kroni

macam2 hal..
kroni punya pasal
nk jimat sangat..

Sunday, October 30, 2011

kerja oh kerja

hidupku kembali sibukkk
kerjaku berlonggok2..
masa untuk OVERTIME!!!
jam 9mlm baru balik
hujung minggu no more rehat2
no more bejimba2
damn busy..


what i do??
key in data JER
about 1000++ student 
untuk IFMS-IPTS sistem 
by Ministry of Higher Education...
tak tau nak senyum ke nak sedih..
:) or :(


apa2 pun live must go on..
data tetap perlu di siapkan!


here we go...
CHAYOK.. CHAYOK.. 

Saturday, October 29, 2011

new theme..

really really really think this blog
should have new theme..
bosan dh tuannya melihat 
wajah perempuan itu...
huhu

Thursday, October 27, 2011

mengintai Kota Melaka

kembali bekerja setelah cuti panjang.. 
5days! sabtu ahad isnin selasa rabu... 
sungguh merindui hari2 cuti tersebut.. 
xperlu fikir kerja!

cuti2 Malaysia kali ini kami pergi mengintai Melaka..
unplan holidays..
last week acu call tanya nak ikut tak family day sekolah dia
kami on jer.. so
here we go...
heading to Pengkalan Balak...

menginap di Ismah Beach Resort. Pantai Padang Kemunting
Kemunting Melaka yer bukan Taiping! hehe
utk penginapan rsnya layak dapat  1.5/5.0 je kot..
why??
harga agak mahal utk accomodation yg x seberapa
no kettle.. no tv3.. no broadband coverage
wifi?? ada tp cam x de jer..
sarapan yg disediakan pun ala2 kadar jer..
just nasi goreng kosong & bihun goreng for d 1st day
no lauk2 or event a sambal..
ala tambah la sikit telur dadar ke.. 
rasa sgt berbeza bile pergi Kayns Resort PD..
sarapannye sgt variety.. rate hanya berbeza around RM 20
hope resort tue will improve later...
untuk yg suka mandi manda laut
rasanya pengkalan balak 
x berapa sesuai
air nyer keroh..
PD bersih lg.. 

bandar hilir
part ni je kot yg best sikit
cuci2 mata
sambil river cruise..
syiokk...
kompleks ikan bakar..
TERBAIK!
harga pun sgt2 berpatutan
will repeat next time...
insyaAllah..


as conclusion..
fun & exciting
cuma next time
kena cari another hotel...

Tuesday, October 18, 2011

hai ;)

assalamualaikum.. 
hai.. hihi sy update blog ni dr putrajaya.. time rehat.. ada bengkel sistem IFMS IPTS.. lama betul rehatnya.. 2 jam! bnyk betul yg nak data yg diperlukan utk sistem ni.. arghhhh.. ni yg cam rasa nak tender jer ni.. BOSSS nak minta naik gaji boleh???? :(

kalau ikut surat yg dapat ni.. bengkel 4 hari sampai jumaat.. tension betul rasanya.. mn tak nak kena bgn awal coz kol 8 dah kena ada sini... 6.20 sy dah kuar rumah! urghhh ngantuknya.. zzzzz
tp td br tau yg sbnrnya 1 hari je.. diiorg x faks kan jadual.. haishh boleh plak diorg ni mis out.. dah la kol x pernah nyer dapat... siap bg nombor yg tiada dlm perkhidmatan lg! sape2 org gomen sila take note la yer... sy x marah pun cuma kdg2 menyusahkan bnyk pihak la.. sy ni dekat jer kalau yg datang dr jauh?? camne??

nak fb la plak... bye!

Tuesday, October 11, 2011

update

uwaaaa sakit gigi.. dah 6,7 thn gak la x sakit.. sgt2 la merana rasanya.. i start sakit mlm ahad.. tido? mmg x dpt la.. tp pg isnin tue cam ok sikit so gagah kan la gi office.. udahnya rasa cam nak menjerit jer... around 12 husband dtg ajak gi klinik.. pergi la klinik gigi kementerian kat setapak.. service ok la agak pantas.. tp malangnya Dr. x boleh buat ape2.. she suggest buat CRT (canal root treatment) kat klinik swasta coz kt situ x buat.. huhu.. nak gi klinik swasta ni satu hal gak ni.. tau2 je la yer.. kos rawatan gigi sgt la mahal... duit.. duit... duit..

lupa plak nk tulis. smlm suami check gak.. dia nk tampal gigi alih2 kena cabut daa.. DR. siap gelak lg coz dia x bley bercakap.. baru abg tau kan camne sakitnyer cabut gigi after bius hbs.. haha.. minum pun susah maklumlah kt rumah x de straw...

untuk perkara-perkara berbangkit.. mcm mesyuarat la plak.. alhamdulillah my UM mate fana & ida dah selamat deliver.. my schoolmate wahida pun dh deliver.. fana dapat baby girl [nurin balqis binti mohd afiq] ida dapat baby boy [muszaphar aarif bin mohd norullah] and wahida dapat baby girl [wafa binti mohd azri].. congrat to u ollss.. semoga baby2 ini menjadi anak yg soleh & solehah... semoga saya dapat merasai apa yg mereka rasai.. memiliki anugerah Allah... amin

another matter : another technician a.k.a  my close officemate Ahmad Saufi dah tender.. hari ni dia last.. Alhamdulillah rezeki dia dapat techniacian kt UKM... rezeki dia... dah la gaji naik kan (bajet 2012).. hehe.. remember me always ok!

p/s : gigi sy masih sakit tp alhamdulillah semakin kurang...

Tuesday, October 4, 2011

kenapa sy lama tak update blog..

ada banyak sebenarnya yang nak sy kongsikan bersama kawan2.. tp sejak akhir2 ni sy mengalami sedikit depresi.. banyak sangat yg saya fikirkan.. tp kalau sekadar berfikir apa pun x jadi kan.. sgt sukar sebenarnya nak merealisasikan sesuatu.. cakap memang senang.. nak seribu daya.. usaha tangga kejayaan.. selagi kita tak berada di situasi yg sama.. kita x kan mengerti.. walau apa pun halangan sy tetap kena terus kan hidupkan.. dunia ni cukup indah.. terpulang kepada kita untuk menerokanya.. 

alhamdulillah.. satu drpd hajat besar kami semakin hampir untuk di capai.. semoga dipermudahkan segala urusan.. semoga sy & suami di beri kekuatan & ketakwaan untuk terus mengejar cita2 & impian dunia & akhirat.. 

p/s : internet skrg ni sgt2 la slow.. kenapa agaknya??

makan malam...

sepatutnya dah lama sy tulis
tp kita backdated je la yer..
on 22 sept 2011
jabatan operasi buat makan2 a.k.a jamuan raya a.k.a majlis perpisahan utk anip (our technician)
kat malaya steamboat
sgt enjoy malam tue
dapat bergaul mesra dgn kawan2 sekeluarga
to all, harap kita dapat together2 lg lepas ni..
to anip, wish u best of luck for ur new job..

talking about malaya steamboat 
located at sri gombak dkt2 dgn sekinchan ikan bakar..
makanan bg sy so-so jer
tp agak murah jugak la steamboat dia
berbanding tempat2 lain
kalau dia otter sikit sup & tomyam
rasa tip top kot!

Monday, October 3, 2011

kemalasan melanda

lately ni sy semakin malas nk berblog.. 
xde ape yg excited untuk dikongsikan
hanya sedikit ketensionan
bnyk perkara yg perlu di review semula
demi masa depan...

Thursday, September 29, 2011

Tuesday, September 13, 2011

exam oh exam...

dedikasi utk calon2 UPSR.. 
(ain-my cousin, zuhir-anak kak nab, agut-anak En SOnee my bos. aishah-my anak buah)
hari ni peperiksaan UPSR bermula... 
semoga adik2 dapat menjawab dengan sebaiknya..
best of luck.. 5A tau! insyaAllah..
teringat 14 tahun yg lalu
ketika aku ambik UPSR
oh indahnya! 
zaman kanak2 sememangnya zaman yg plg indah
alhamdulillah aku dpt 4A 1B
nak tau ape yg B? haha
bhs melayu ok... penulisan...
cikgu2 semua dok kata aikk dh x tau bhs melayu ke?? 

begitu pantas masa berlalu 
sekarang aku dh 26 tahun
dh bergelar isteri org
cuma masih belum bergelar ibu..

Tuesday, September 6, 2011

Ramadhan 2012

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah..

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)-copy by Kasman Azizul Othman..

Ya Allah,Engkau lindungilah hambamu ini yang sungguh kerdil,yang sungguh hina ini,Kau ampunilah segala dosa hambamu ini Ya Allah,sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dan Penyayang,sesungguhnya hambamu ini berasa sungguh kerdil,lindungila kami sekeluarga..aammmiinn ya Rabbal Alamiiiiiiiiinnnnn....

ALLAH S.W.T MAHA BESAR....
 * saya copy dari seseorang...

dh mula kerja....

 Assalamualaikum..
mesti semua masih dalam mood raya kan..
tp apakan daya sudah masok kerja!!
bila dh cuti lama ni mmg akan rase malas la nk kerja tp nk buat mcm mn kan
bkn company sendiri... 
kalau la boleh sambung cuti lg... huhu
ape tema raya thn ni?
kitaorg HITAM for 1st raya 
GREEN for 2nd
and warna warni utk hari2 lain... 
camne ry kwn2? seronok???
sy x berapa nk seronok sgt la.. dh tua! 
jln raya pun x de sgt coz ry ke3 tue buat open house kt kpg
sangat la letih yer... 
mybe hujung minggu ni nk continue raya...
xpuas lg ni mkn ketupat.. lemang
hihi


 di pagi 1 syawal bersama keluarga mertua...

di raya ke3.. open house di kpg.. sgt excited adik sy nk mkn satay.. nyum3

senyum.. xperlu kata apa2.. hihi
 sy masih lg dalam percaturan
nk buat open house ke tidak?
ermm... 
wait & see ok!
daaa

Friday, August 26, 2011

iklan raya

bila iklan2 raya mula bersiaran itu tandanya raya dah nak dekat berakhirnya Ramadhan.. semoga Allah temukan kita dgn Ramadhan akan datang.. amin.. 
pg td di office berseorangan.. bos ponteng.. kerani plak kol 10 dh cabut kuar.. tetiba rasa sayu bila mengenangkan beraya di kl buat kali ke-3.. rasa rindu teramat sgt akan suasana hari raya pertama di kampung bersama keluarga.. tapi aku harus tabahkan hati demi keluarga. baik ibu bapa kita atau mertua.. mereka tetap ibu & bapa.. alhamdulillah keluarga di kpg memahami.. mak sy kata raya la di kl.. kesian mertua sy berdua di pg ry kalau kami xde... nanti ry kedua balik la... cuban bygkan kalau korang dh tua nanti tggl berdua je di pg raya.. sedih rasanya... terima kasih mak. seorang perempuan bila sudah berkahwin, kena dahulukan keluarga mertua.. kerna syurga suami kita terletak di kaki ibunya.. jgn kita sesekali membuat suami kita terpaksa memilih antara ibunya atau kita.. berdosa besar..

Monday, August 22, 2011

Friday, August 19, 2011

tak tahu nak letak tajuk apa

Assalamualaikum..
rasa lama x update blog
bnyk bende nk kena buat
tgk aje la meja sy ni
sgt2 la bersepah
tp alhamdulillah dh siap! 
senyum tak terhingga..
hehe


smlm & hari ni
mood deco2 raya di office
cantik2.. haha puji diri sendiri la plak..
tp sygnyer x bawa cable so xbleh nk transfer pic
so esok la yer... 


ptg ni mybe nk buka pose 
same2 acong & capi 
kat kedai tepi masjid
buffet RM 9.90 je!

ermm tgk gmbr je la yer
ni kurma my bestofficemate yg bg..
& sedikit juadah berbuka... 

selamat menjalani ibadah puasa
dh 19 hari sungguh cepat masa berlalu..
jom tingkatkan amalan!
 





Monday, August 15, 2011

beautiful story about QURAN

today i got email from my frenz..
just want to share with others..

Why do we read Quran, even if we can't understand a single Arabic word????

This is a beautiful story.

An old American Muslim lived on a farm in the mountains of eastern Kentucky with his young grandson. Each morning Grandpa was up early sitting at the kitchen table reading his Quran. His grandson wanted to be just like him and tried to imitate him in every way he could.

One day the grandson asked, 'Grandpa! I try to read the Quran just like you but I don't understand it, and what I do understand I forget as soon as I close the book. What good does reading the Qur'an do?'

The Grandfather quietly turned from putting coal in the stove and replied,
'Take this coal basket down to the river and bring me back a basket of water.'

The boy did as he was told, but all the water leaked out before he got back to the house. The grandfather laughed and said, 'You'll have to move a little faster next time,' and sent him back to the river with the basket
to try again. This time the boy ran faster, but again the basket was empty before he returned home. Out of breath, he told his grandfather that it was impossible to carry water in a basket, and he went to get a bucket
instead.

The old man said, 'I don't want a bucket of water; I want a basket of water.

You're just not trying hard enough,' and he went out the door to watch the boy try again.

At this point, the boy knew it was impossible, but he wanted to show his grandfather that even if he ran as fast as he could, the water would leak out before he got back to the house. The boy again dipped the basket into
river and ran hard, but when he reached his grandfather the basket was again empty. Out of breath, he said, 'See Grandpa, it's useless!'

'So you think it is useless?' The old man said, 'Look at the basket.'

The boy looked at the basket and for the first time realized that the basket was different. It had been transformed from a dirty old coal basket and
was now clean, inside and out.

'Son, that's what happens when you read the Qur'an. You might not understand or remember everything, but when you read it, you will be changed, inside and out. That is the work of Allah in our lives.'

If you feel this email is worth reading, please forward to your contacts/friends.

Prophet Muhammad (pbuh & his family) says: *'The one who guides to good will be rewarded equally'*

Sunday, August 7, 2011

kebosanan..

sungguh bosan rasanye bile berpuasa time x kerja hr sabtu ahad.. nk shopping budget belum bentang lg! nk blk kpg, suami plak kerja.. masa pun rs lambat je.. smlm invite PIL berbuka di rumah.. masak sikit2 jer.. nasi lemak + telur mata + ikan kembung bakar.. terbaik!!! mkn sampai kekenyangan ibarat ular telan seekor lembu! haha... hari ni ade rs nk gi bazar.. wait & see ok..

ni la menu2 berbuka smlm... meriahkan!


* seronoknyer tgk suami tido nyenyak!! keletihan br balik kerja.. sy nk tido gak tp x ngantuk la plak.. camne???

Saturday, August 6, 2011

kebodohan diri

kalau kau x menyukai seseorg kenapa perlu kau pengaruhi org lain utk tidak menyukainya juga.. kau xterlibat langsung dlm sengketa bodoh ini! kenapa perlu kau libatkan diri??? kenapa, kenapa & kenapa??? kau kata hanya salah faham,kenapa tidak kau berkelakuan spt biasa? melakukan sesuatu agar tidak semakin membengkak.. adakah aku yg perlu walhal semuanya bermula dari kau??? andai kau rasa aku yg salah & aku yg perlu melutut... tidak sekali2 aku akan berbuat begitu! bkn kerna ego ku tp kerna hormat! hanya kerna org luar aku di ketepikan! sudah terlalu lama ku pendamkan.. kini ia semakin membunuh jiwa ku! kalau ku tahu begini jadinya tidak ku undang kehadirannya..sengketa bodoh ini hanya merugikan! di murkai Allah.. ego mu terlalu tinggi walhal aku yg memegang erat tgn mu dulu.. kini kau lupakan aku! tidak mengapa.. akan ku simpan erat segalanya agar kau kecapi kebahgiaan.. andai kau tersungkur usah di cari diri ku! noktah..

Wednesday, August 3, 2011

ceria berpuasa......

hari nie hari ketiga pose..
perut agak pedih2 sikit mybe sbb sahur ringan tp sblm2 ni ade je pose xsahur.. ok je.. ke mybe sbb dh semakin tua?? ermmm..

pg td sahur otak2 gulung & chicken fillet jer.. suami plak mkn sandwich ayam.. igt ptg ni nk gi nagoya jln tar jap nk cari kain pasang.. oh ye sy mmg br nk gi beli kain utk bj raya.. tailor?? rs semua dh x ambik tempahan so terpaksa la pos kat maklong i... nasib le.. harap2 siap la.. sblm ni ade la 2,3 kali bj raya xsiap w/pun hntr kt tailor 2,3 bln sblm pose.. udahnye beli je dh siap..redha je la.. mak mmg suruh beli dh siap je tp masalahnya kain bj dh siap tue sempit susah nk naik motor.. so x bley la nk melaram bj raya gi kerja kan! 


sy xde isu yg best la utk update blog ni.. sian kan!
ye la setakat pose berdua je dgn suami manela ade adegan2 yg melucukan selalu kan.. lain la kalau ade anak ke kan... mesti seronok tgk keletah bdk2 time pose ni.. ermm bila la rezeki kami.. setiap hari ku berdoa padaMu Ya Allah... sape2 yg bc blog sy mesti bosan kan! asyik2 isu yg same je.. hanya mereka yg pernah lalui je yg memahami betapa perit & besarnya dugaan Allah ini...semoga sy & suami di beri kekuatan...


sape2 yg terbaca entry ni, sy ucapkan..
SELAMAT BERBUKA PUASA
SEMOGA CERIA2 SELALU...

Tuesday, August 2, 2011

pertama puasa

Alhamdulillah selesai dh puasa 1 hari, tp ade lg 29 hari ye sblm syawal! hehe.. biasanye bln2 pose ni pasti ramai yg buka beria2 kan.. sy pun sama gak dulu.. kdg2 x bley nk control perasaan yg meluap2 nk beli makanan... tp skrg dh bley control.. ape menu berbuka semalam?? kami just simple2 jer.. mee goreng + sup bebola + air soya.. sib baik sempat masak w/pun sampai rumah kol 6.30ptg...

sahur kami pun simple jer.. just mkn sandwich "kraby patty" a.k.a patty ayamas... maybe hari minggu baru buat yg berat2 mengikut tahap kerajinan sy.. 

time Ramadhan ni, waktu bekerja lain sikit.. biasa masuk kol 8.45 balik 5.30.. tp skrg masuk 8.15 balik 4.30.. tp mmg setiap hari sy sampai office kol 7.30 sbb suami sy masuk keje kol 8.. w/pun Ramadhan balik 4.30 sy tetap balik 5.30.. setia menunggu ketibaan suami utk balik bersama.. huhu


ptg ni xtau lg nk buka makan ape.. maybe pergi rumah PIL...

Monday, August 1, 2011

family gathering...

episod mkn2 bersama keluarga sebelum ramadhan a.k.a puasa
nyamannn babanar (versi banjar) versi melayu : syiokkkkkkkk!
xpercaya???
tgk pic2 ni sbg bukti... hehe
d original pic w/o editing.. (malas nk edit!)






kitaorg main bakar2.. hehe
original from sg leman sekinchan..
kalau kt Sekinchan Ikan Bakar
seekor ikan keli harganya dlm RM 10++
bygkan lah mlm tue kami bakar 7kg ikan keli
licinnnnnnnn...

Alhamdulillah
syukur dgn rahmat & rezeki yg Allah bg..
semoga kami sekeluarga dpt menjalani ibadah puasa 
& beraya bersama...
Amin

Wednesday, July 27, 2011

satu kepastian..

Assalamualaikum... 
lama x update kan.. bukan sibuk sbnrnye
tp malas a.k.a xde mood! 

actually bnyk yg berlaku sepanjang last 2 weeks..
my HR a.k.a my cousin dh pindah melaka
dpt jobs kt sane & truly, dekat with her husband..
semoga dia sentiasa gembira berkepit! haha
walaupun sy sedih sbb dia jauh dgn sy
tp sy sentiasa doakan y terbaik utk dia
semoga Norzafirah Suimi bahagia 
semoga Norzafirah Suimi berjaya
Amin..



kwn2 mari kita sama2 baca Al-Fatihah yer..
semalam pagi bonda kepada kawan saya Ahmad Saufi 
telah kembali ke rahmatullah..
lebih kurang seminggu sebelumnya 
neneknya pun pergi meninggalkannya..
Ya Allah Kau berikanlah kekuatan
kepada Ahmad Saufi sekeluarga 

malamnya pula
rakan sekerja sy 
En Khalid meninggal dunia..
semoga roh beliau di cucuri rahmat..

Alhamdulillah semalam sy sempat 
menziarahi jenazah bonda Ahmad Saufi
dan menzirahi En Khalid, tp ketika itu beliau sedang tenat..


hidup itu insyAllah
mati itu pasti....

Monday, July 18, 2011

orang jauh & rama2

 beberapa mlm lepas
ada seekor rama2 cantik terbang masuk rumah kami...
cantik sgt2..
org dulu2 kata kalau ada rama2 masuk rumah
tandanya ada org jauh nk datang..
sejauh mana kebenarannya xpasti la..
tp mcm xde kaitan je kan!
haha...
sempat la juga snap beberapa keping
tp sygnyer rama2 tue terkena kipas
alhamdulillah is masih mampu terbang w/pun 
sayapnya sedikit cedera..
dan kami masih lg menunggu 
sapa yg akan dtg?
hehe


Wednesday, July 13, 2011

rezeki Allah yg beri...

kdg2 sedih jugak bila ramai yg bercerita psl anak msg2 tp sy xde anak.. huhu
td tgk kt beautifulnara ekin (bini mawi) & isteri abg nara pun dh mengandung..
mak sy ade beberapa kali suruh sy ambik anak angkat tp suami sy xnak..
suami ckp dia takut xdpt bahagikan kasih syg atr anak angkat & ank sendiri
dia xnak nanti bila dh ade anak sendiri kita abaikan dia.. (suami mengerti perasaan itu)
mana la tau kan tetiba ade rezeki nk ada anak sendiri
lgpun alhamdulillah kami berdua xde masalah cuma belum ade rezeki lg..
kakak kt office pun ckp ambik anak angkat ni dugaannya berat
kita akan diuji dgn mcm2 kerenahnya
bile la rezeki kami kan...
mungkin kene tunggu Dato' Siti mengandung dulu kot! huhu
kwn2 mari kita same2 doa agar sy & Dato' Siti cepat mengandung..
amin

Wednesday, July 6, 2011

10sen

kadang2 sy terasa hati..
bile susah br cr sy...
time senang tanya khabar pun tak!
bkn susah pun sms je pun dh memadai..
mungkin nilai 10sen tu mahal utk dibazirkan buat sy
ah atau mungkin sy yg terlalu berkecil hati?
mungkin sy sj yg memikirkannya...
mungkin akan ada yg berkata dgn sy
"ala biasa la zaman skrg ni, semua org sibuk
tak kan pasal tu pun nk terasa hati.. sedih2.. "
ermmmm

dh la xyah sedih2 ok!
hujung minggu ni nk buat apenyer..
ahad mybe attend wedding ( member suami)
ade rase mcm nk pergi mandi manda..
wahai suamiku boleh tak?
hehe
:)

Tuesday, July 5, 2011

Another step!

Last friday balik kampung..
sj gatal2 ikut highway br tue LATAR
not bad la
+- 45minit dh bleh sampai assam jawa
mmg sgt memendekkan perjalanan
tp tol la berderet 3 sekali
sib baik free sampai eng of ogos
tp raya kene bayar!

balik kpg kali ni bnyk bende yg ktorg buat
bwk adik tgk wayang!
sian dia x pernah tgk lgsg
bnyk betul tanyanya
oh yer ktorg tgk citer KL gangster
best gak la citer tue!
berdebar sentiasa x sempat nk relakssss
cume agak rimas coz pompuan seat blkg 
wat panggung tuee mcm rumah diorg!
bising gilerrrr...

Alhamdulillah
we make one step forward
semoga Allah permudahkan segala urusan
dan menjadikan impian kami kenyataan
Amin...

Tuesday, June 28, 2011

player

sape2 yg kaki download mesti tau rmvb player kan..
ala yg boleh cucuk terus kt tv tue..
br2 ni sy ade beli
syok gak ar bile bleh tgk kt tv coz pc sy kecik jer.. xpuas tgk.. hehe

suami plak suka tgk citer2 lama zmn 80-an 
citer2 badul.. ibrahim pendek
atr yg dh tgk setinggan, penyamun tarbus, sikit punya gila & etc..

skrg ni xtvt mendownload adlh sgt active!
haha
even maharaja lawak pun sy dwld jer
jimat!
dh la pakej astro nk naik

ade sape2 pernah tgk citer My Girlfriend is Gumiho?
layan gak arr..
w/pun naik juling mate ni nk tgk 16 episod
kalau kwn2 ade mase terluang & boring2 try la layan yer..

ermm ape lg yer..
ooo player tue sgt kecil mcm 4 usb port tue
so sgt senang utk dibawa kemana2
especially utk yg suke travel bila mana hotel xde astro..
huhu


ok lah
daaa...
 

Tuesday, June 21, 2011

bersyukur dgn dugaan itu..

sedar tak sedar dh half a year..
thn ni boleh dikatakan thn dugaan utk me & husband
bnyk sgt dugaan yg datang
rasa mcm x termampu nk lalui
especially bile dugaan tu berkaitan dgn duit!

dlm bln 3 rsnyer
kami di uji dgn tayar motor pecah & sport rim patah
bln 4 plak tayar kereta buat hal
empat2 bengkak so kena la tukar keempat2 sekali
br2 ni plak motor buat perangai lagi
kena tukar piston, bearing & etc.. (aku bknnya tau sgt brg moto ni)
rs mcm nk pecah kepala ni memikirkannya
mungkin bg setengah org 
ini perkara biasa
tp bg aku yg berpendapatan yg x berapa nk besar ni
masalah ini boleh dikatakan masalah besar
tp insyaAllah semuanya bole settle
w/pun kena ikat perut sikit!
about 2,3 bln ni xbole la nk shopping lebih2 ok!
menabung utk masa depan.. huhu

rambut pun bnyk gugur ni


walau mcm manapun sy tetap bersyukur
kami masih mampu w/pun tercekik
nasib kami dikira lebih baik 
jika dibandingkan dr sesetgh org lain kan..

SYUKUR padaMu YA Allah..

Wednesday, June 15, 2011

walaupun lambat....

di satu mlm beberapa hr yg lepas
sembang2 dgn suami 

sy : abg.. kalau sy nk mkn aiskrim skrg ni abg nk x pergi belikan?
suami : senyap & melemparkan pandangan yg semacam jer..
sy : ye la.. mesti abg x nk turun kan... tp kalau rokok abg hbs abg sanggup jer turun kan...
(sy buat2 mcm merajuk)
suami : senyum shj!

smlm sy halfday, xberapa sihat...
ptg bila dia blk keje nmpk dia bw 1 bungkusan tp sorok2 dr sy..
bila sy buka peti ais..
tadaaaa

-


-


-


thanks you dear! w/pun lmbt tp sy tetap dpt juge!!!!